Blog

Blog: Warmte, Corona maatregelen, geen probleem!

Op een hele warme dag met 30 graden gingen we op pad voor een bruiloft in de Corona tijd. De voorspellingen waren 30 graden dus op pad met voldoende hydratie en voeding. Omdat er overal nog strenge eisen waren t.o.v. de Corona moest er zorgvuldig worden gepland. Met het bruidspaar was afgesproken om te beginnen met de eerste ontmoeting bij de bruid thuis. De ouders van de bruid hadden de tuin vol met mooie bloemen wat al een mooie shoot opleverde met de bruid aldaar. Toen de nerveuze bruidegom aankwam in een auto met open dak werd hij begeleidt naar een grasveld met bomen in de buurt. Lekker in de schaduw kon hij daar met hun twee kinderen, die er ook schitterend uitzagen, gespannen wachten op de aankomst van de bruid.

De bruid wist niet hoe snel ze naar de plek moest lopen en daar begon de eerste fotoshoot van het stel. Lekker in de schaduw onder de bomen was het een grote verrassing elkaar daar voor het eerst in trouwkleding te zien.

Na de eerste ontmoeting gezamenlijk op weg naar de plek van de fotoshoot. Gelukkig ook heerlijk onder de bomen aan het water. Daar hebben we met het stel en de kinderen, plus oppas, heerlijk een fotoshoot kunnen doen zonder al te veel last te hebben van de warmte. Het bruidspaar werd veel geluk toegewenst vooral door de lieveheersbeestjes die daar volop rondvlogen. Ze vonden vooral de trouwjurk van de bruid bijzonder aangenaam. De kinderen vermaakt zich er heerlijk mee en werkte super goed mee.

Na een fijne fotoshoot op weg naar ons huis, dit hadden we het bruidspaar voorgesteld om zo de sanitaire stop te houden en zich weer te fatsoeneren. Bij ons thuis aangekomen buiten op het terras wat verfrissingen gedronken en iedereen heeft nog snel wat gegeten en zich verfrist. Daarna snel op weg naar het stadhuis voor de officiële trouwbelofte. Gelukkig was het in het stadshuis heel stil en lekker koel. Wel is het wennen dat alles afstandelijk moet gebeuren, hoewel de woorden van de beambte erg warme en vriendelijk waren. De stoelen staan per 2 op 1,5 meter afstand en dus zit met behoorlijk uit elkaar. Natuurlijk geldt dit niet voor het gelukkige bruidspaar J

Na de ceremonie nog een leuke fotoshoot met de familie in het stadhuis en toen weer naar huis om wat spullen te halen, sanitaire stop en naar het bruidspaar voor de laatste foto’s.

Het was een mooie dag, letterlijk en figuurlijk en ondanks Corona en warmte, ging alles gewoon super gezellig en leuk.

Op naar de volgende bruiloft !

 

001 Raziels.nl PDJ 4077

Raziels.nl 2

Raziels.nl 3

Raziels.nl 4

Blog: Bruiloft Carla en Harrie in Den Haag

Het was redelijk vroeg in de ochtend toen ik vertrok de lucht was grijs en dreigend maar volgens de voorspelling zou het een redelijke dag worden. De agenda was goed gepland en er was extra tijd voor laden. Elektrisch rijden is super maar met de route die op die dag gepland stond was het toch wel handig wat extra tijd in plannen voor het laden. Wat even een rust moment geeft en eigenlijk helemaal niet erg is.

Dus om 9 uur vertrok ik vanuit Lelystad naar Delft. In Nooddorp was een oplaadpunt en daar ben ik 45 minuten gaan staan om zoveel mogelijk op te laden en daarna door naar de Bruidegom in Delft.

Zoals een goede bruidegom betaamd stond hij vrijl zenuwachtig te wachten voor de grote dag. Samen hebben we nog een paar foto’s gemaakt van het omdoen van de das en het mooie boeket. Na een korte tijd arriveerde de twee Citroën oldtimer auto's met chauffeurs en gingen we op pad.

Onderweg naar Den Haag was de bruidegom druk met zijn aankomende bruid aan de telefoon want de make-up nam wat meer tijd in beslag dan gepland en hij kon echt nog niet komen en dus werd er een pitstop gemaakt bij een lunchroom voor een kopje koffie/thee en daarna gingen we weer door.

In Den Haag aangekomen ging ik eerst nog even wat foto’s maken van de bruid en toen naar buiten voor de eerste ontmoeting voor het huis. Het was inmiddels behoorlijk opgeklaard en de zon liet zich geregeld zien wat natuurlijk heel prettig is. Bruid en Bruidegom in hun nopjes en na wat foto’s in de auto op weg naar Leidschendam voor de ceremonie. Na een rit van ruim 20 minuten kwamen we aan bij het stadhuis waar we nog even wat foto’s namen en daarna naar binnen gingen voor het het echtpaar het meest spannende moment, de trouw ceremonie.

Net als met alle bruidsparen is na de ceremonie de meeste spanning eraf en is het bruidspaar lekker ontspannen en dus tijd voor een fijne foto shoot in Bleiswijk in de Binnentuinen. Samen met de familie gingen we daar naartoe en binnen ging ik eerst even een shoot doen met het bruidspaar alleen. Lekker romantische plaatjes schieten zoals ze die graag wilde en praten over hoe ze elkaar hebben leren kennen. Toen de familie erbij en de klassieke plaatjes geschoten van vrienden en familie.

Elke bruidspaar is weer anders en elk bruidspaar heeft eigen wensen. Het is ook altijd weer verrassend wat een dag brengt en hoe het verloopt. Wat voor foto’s zullen er geschoten worden en welke specials komen hier uit. Het is en blijft super leuk om te doen en ik geniet ook elke keer weer van de dag en het resultaat. Het bruidspaar is super blij en tevreden en daar is het om te doen. Weer op naar huis! en op naar een volgende shoot!

Peter de Jong
www.Raziëls.nl

Geschreven door Sylvia de Jong, Raziëls.nl

001 Raziels.nl PDJ 9201

001 Raziels.nl PDJ 9444

001 Raziels.nl PDJ 9533

001 Raziels.nl PDJ 9887

Blog: Trouwfotograaf Klooster Bethlehem Haren (Oss)

Trouwerij van Sanne en Marco

Het zit er weer op, wat gaat zo’n dag toch snel voorbij. Het bruidspaar leeft er al een jaar naartoe. Alles wordt goed gepland en er waren zelfs twee ceremoniemeesters.
Bij deze bruiloft waren we de avond voor de bruiloft al aanwezig. Lekker met onze caravan achter op het terrein waar de volgende ochtend in alle vroegte de dag gepland staat.

Twee trouwfotografen in het gips bij Kasteel de Hooge Vuursche

Het zal je als bruidspaar maar gebeuren dat twee verschillende trouwfotografen hebben afgezegd omdat ze in het gips terecht zijn gekomen Dat gebeurde dit bruidspaar helaas. De eerste fotograaf had afgezegd vanwege een gebroken been, de tweede vanwege een flink verschuikte pols die in het gips moest. Gelukkig hebben veel fotografen een onderling vangnet om het van elkaar te kunnen overnemen en dat was nu ook het geval dus de bruiloft werd volgens afspraak keurig gefotografeerd door fotograaf Peter.

De bruiloft was op een mooie locatie, Kasteer de Hooge Vuursche. Een kasteel van begin 19e eeuw, een prachtige locatie voor evenementen zoals een bruiloft. Het weer zat mee, droog met zon en een dunne laag bewolking, dat geeft mooi licht voor de foto's. Het bruidspaar was zeer in hun nopjes met de opgeleverder foto reportage. Eind goed al goed!

Blog Fotoshoot voor Gala feest de Rietlanden

De vriendin van onze jongste zoon had een gala van school en hij vroeg of wij een shoot met het groepje vrienden wilde doen. Dat leek ons heel leuk natuurlijk, zo vaak wordt het ons ook weer niet gevraagd door onze kinderen. Op de dag zelf was iedereen op zijn best gekleed en de locatie van de shoot was in een zonnig parkje in Lelystad. Na de shoot in het parkje zijn er ook gelijk nog een aantal portret foto's gemaakt in onze studio.

Blog: Babyshoot

Onze eerste echte babyshoot. We fotograferen al meer dan 10 en Peter al 20 jaar allerlei evenementen en bruiloften maar nadat we een cursus babyfotografie hadden gedaan prikkelde het toch om er wat mee te doen. Op een bruiloft hebben we de zwangere bruid een babyshoot aangeboden in ruil voor het gebruiken van wat foto’s voor onze promotie op bijvoorbeeld deze website. Dit vond ze heel leuk en een aantal weken na de geboorte van het kindje zijn we naar hen toe gegaan voor de foto’s. We hadden aardig wat mee te nemen voor het geval het er niet zou zijn. Kleedjes, mandje, kussens, handdoeken om op te vullen, wikkeldoeken enz.

Blog: Trouwschip Bounty - Mariska en Stefan

Blog Trouwerij op Trouwschip Bounty.

Vandaag is het zover, de zon wordt voorspeld en het is droog. Op weg naar Bataviahaven waar Trouwschip Bounty op mij wacht. Aan boord wordt ik verwelkomd door Alex van Klaveren, de schipper en eigenaar van het schip. Na al mijn spullen omgehangen te hebben, we willen niet dat de apparatuur in het water valt, ga ik op verkenning uit.

Blog Fotograaf bij Elfia

Dit jaar zijn we weer eens een keer naar Elfia Haarzuilen geweest. Het beloofde mooi weer te worden, in elk geval droog, dus dat is altijd prettig als je mooi foto’s wilt maken.

Blog Trouwfotograaf : Gemeentehuis Leiden - Trouwerij van Anouk en Denis

De dag begon met veel regen en een donkere lucht. Ach wat jammer, dat wordt waarschijnlijk naar alternatieven zoeken. Gelukkig bleek na een blik op de Buienradar dat het rond de start tijd van de ceremonie de wolken weer optrokken. Wat een geluk! Vol goede moed stapten we in de auto naar Leiden. Daar de auto in de garage gezet en op weg naar het Stadhuis in een voor ons vreemde stad. Net toen we de routeplanner hadden geraadpleegd werd er getoeterd en de ceremoniemeester stapte uit. Jullie zijn toch de fotografen? We werden hartelijk ontvangen. Gelukkig wist zij de weg en nadat we ook de andere familieleden die aan kwamen lopen gedag hadden gezegd, vertrokken we in een gezellige groep de stad in.

Raziëls op Facebook