Raziëls.nl
Fotograaf in Lelystad

Tips voor de fotoshoot

Een fotoshoot, hoe gaat dat?

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk?

Eindelijk, je hebt je fotograaf gevonden maar wat nu? Je maakt een afspraak voor een fotoshoot maar hebt eigenlijk geen idee wat je nu kan verwachten. Gespannen vraag je jezelf af of je er wel goed op zal komen te staan? Wat zal je aandoen? Hoe moet je haar? Welke kleuren zijn het best? Ga zo maar door er schiet van alles door je heen.

Geen probleem! We geven je even wat handreikingen om door te nemen wat je kan verwachten.

Voorbereiding

Om te beginnen is het handig om een aantal dagen van tevoren te kijken wat je aan wilt gaan doen bij de shoot. Zo ligt het niet in de wasmand en heb je alles schoon en netjes klaar. Let erop dat de kleding schoon is, honden/katten haren vallen echt op. Vlekken, roos en kreukels zie je heel goed op een foto. Was je kleding en hang het gestreken op een hanger om mee te nemen. Heb je een uitgebreide shoot afgesproken met meerdere outfits zorgt er dan voor dat deze ook allemaal schoon en netjes zijn. Houd de schone kleding uit de buurt van je huisdieren, zo blijft het netjes. Begin ook alvast met extra water drinken zo ziet je huid er schoner en mooier uit. Ga op tijd naar bed om er nog beter uit te zien en eventueel naar de kapper.

De shoot

Eindelijk is het zover je krijgt je shoot. Natuurlijk sta je ruim op tijd op om op je gemak alles te regelen. Krijg je een visagist op de locatie bij de fotograaf dan hoef je jezelf niet op te maken. Zorg wel voor een schoon en fris gezicht. Heb je dit niet geregeld en verzorg je zelf je make-up zorg er dan voor dat je met een foundation je huid wat matter maakt en dat je make-up iets wat dikker is opgebracht om het nog beter op de foto te laten uitkomen. Neem je make-up mee om bij te werken bij de fotograaf. Zorg dat je ook een kam/borstel bij je hebt. Zo kan je alles tussendoor bijwerken. Poets goed je tanden en neem je tandenborstel mee. Als je iets eet tijdens de shoot is het belangrijk om erna weer je tanden te poetsen.

Als je aankomt is de studio al opgezet. Vaak drinken we eerst een kopje koffie of thee om nader kennis te maken. Als het ijs dan gebroken is gaan we aan de slag. Volg de aanwijzingen van de fotograaf en alles komt goed. Tussendoor kijken we samen op het fototoestel even naar de resultaten zodat jij ook een idee hebt hoe het gaat. Natuurlijk is een eigen inbreng altijd mogelijk en is de fotoshoot altijd een samenwerking tussen fotograaf en model.

Tussendoor kan je bij een uitgebreide fotoshoot in een aparte ruimte je omkleden en je make-up bijwerken. Dit is geen probleem.

Na de shoot

Als we klaar zijn worden de foto’s opgeslagen en krijg je een link naar alle gelukte foto’s. Hieruit kan jij dan je foto’s kiezen zoals van tevoren afgesproken. Na het kiezen worden de foto’s bewerkt door de fotograaf. Het kan enkele weken duren voordat deze nabewerkt worden opgeleverd. Er wordt wel binnen een week, 1 bewerkte foto aangeleverd zodat je deze alvast kan gebruiken of promoten.

Wij hebben er zin in, jij ook!

Groetjes van Peter en Sylvia