Raziëls.nl
Fotograaf in Lelystad

Blog: Fotoshoot indoors

Zo nu en dan hebben we een fotoshoot in huis. Vooraf aan de opbouw wordt de woonkamer even extra goed gestofzuigd want met katten heb je meestal wel haren rondzwerven en we willen zo min mogelijk haren op de kleding hebben. We hebben nog geen aparte ruimte voor de studio dus in de ochtend wordt de woonkamer omgebouwd tot studio.

Uit diverse kasten en kamers worden de lampen, standaards en achtergronden tevoorschijn gehaald en op de juiste plek gezet. Nadat alles op de juiste plek is geïnstalleerd en aangesloten testen we de belichting uit, dat scheelt tijd als de klant komt. Daarna is het tijd voor onze lunch.

0002 Raziels Fotografie DirkJan 151 Edit 2

Na de lunch komt de klant voor de foto shoot. De studio is klaar en de koffie of thee ook. Eerst even gezellig wat drinken, elkaar leren kennen en de sfeer erin brengen. Als iemand op zijn/haar gemak is dan werkt dat veel fijner voor iedereen.

Daarna begint de shoot. De klant in kwestie kan zich verkleden op de gang of zich mooi maken bij de spiegels in de wc, badkamer of gang. We geven vooraf altijd de link om onze tips door te lezen die voorafgaan aan een shoot. Dus met deze tips is men goed voorbereid.

Tandenpoetsen, haren kammen en voor de zekerheid nog even een kledingborstel over de kleding, een big smile en dan is men klaar voor de foto.

Deze keer hebben we artiest DirkJan Ranzijn te gast, DirkJan heeft nieuwe foto's nodig voor de muziek albums die hij gaat uitbrengen.0005 Raziels Fotografie DirkJan 166

Natuurlijk is het niet zo één, twee, drie en klaar is de shoot, de juiste expressie en houding is belangrijk. De klant kan meekijken op de grote TV hoe zijn/haar foto is geworden en dit simuleert om samen de juiste foto tot stand te krijgen. Hij of zij is natuurlijk ook kritisch hoe de foto wordt en zo kom je tot de juiste foto’s. Als er voldoende foto’s naar tevredenheid zijn vastgelegd is het tijd voor een andere kledingstuk of setup. De fotoshoot kan naar gelang is afgesproken best een tijdje duren en meerdere kledingstukken en houdingen bevatten.

0023 Raziels Fotografie DirkJan 260 EditNa afloop gaat de persoon tevreden weer weg en we ruimen op. De fotograaf gaat de foto’s klaarmaken voor de keuze op de website in een gesloten omgeving. De klant kan via de websitelink zelf het aantal foto’s kiezen die hij/zij het leuks vindt. Deze worden erna bewerkt en opgeleverd in klein en groot formaat. Worden de foto’s gebruikt voor zakelijke doeleinden dan worden de foto’s nog eens extra bewerkt zodat het ook megagroot op banners kan worden uitgeprint. Dit is allemaal vooraf te bespreken. Wil je een foto op een groot canvas dan is het ook praktisch om door te geven welke foto dat is. Extra bewerking is dan mooier.0009 Raziels Fotografie DirkJan 179 Edit

Heb je ook interesse in een fotoshoot? Er zijn verschillende mogelijkheden met ons te bespreken: Klik hier voor contact met ons.

Warme groet,
Sylvia de Jong