Raziëls.nl
Fotograaf in Lelystad

Blog: Bruiloft op het schip 'De Bounty' - Mariska en Stefan

Blog Bruiloft op Trouwschip Bounty.

Vandaag is het zover, de zon wordt voorspeld en het is droog. Op weg naar Bataviahaven waar Trouwschip Bounty op mij wacht. Aan boord wordt ik verwelkomd door Alex van Klaveren, de schipper en eigenaar van het schip. Na al mijn spullen omgehangen te hebben, we willen niet dat de apparatuur in het water valt, ga ik op verkenning uit.

Ik onderzoek waar het bruidspaar gaat zitten en hoe is het licht op alle plekken. De eerste gasten zijn al aan boord. Het bruidspaar komt veel later dan gepland vanwege een festijn wat ook in de haven plaatsvindt en daar boven op ook nog een opstopping. Wanneer de trouwauto dan arriveert kan het feest dan ook echt gaan beginnen.

Wat een gezellige mensen en wat is de sfeer goed. Het bruidspaar was al getrouwd voor de burgerlijke stand maar zal het nog even gezellig aan boord overdoen met een inzegening van de schipper. Deze ceremonie is grappig maar ook heel ontroerend en gaat niet zonder een traantje weg te pinken bij de aanwezigen. Dat doet de schipper heel goed. Na de akte ondertekening volgt het afhakken van de kurk met een mes van een fles champagne en wordt de bruiloft beklonken. Er volgt nog een trip met het schip naar de Batavia waar kanonnen vreugdeschoten lossen ter ere van de bruiloft. Het bruidspaar zelf mag ook nog een kanon afgeschieten.

Het bruidspaar wordt vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan een barbecue en er wordt lekker gegeten. Daarna wordt de tocht naar de haven weer ingezet. Wat een bijzondere manier om als fotograaf een bruiloft mee te maken!

TrouwFotograaf Lelystad op Trouwschip Bounty

TrouwFotograaf Lelystad op Trouwschip Bounty

TrouwFotograaf Lelystad op Trouwschip Bounty

TrouwFotograaf Lelystad op Trouwschip Bounty

Willen jullie ook trouwen op het mooie schip 'De Bounty'? Kijk dan hier!