Raziëls.nl
Fotograaf in Lelystad

Trouwen in kasteel Cannenburch, je ziet het niet elke dag!

Wij hadden wij de eer om een bruidspaar te fotograferen dat ging trouwen in het kasteel Cannenburgh. Dit gebeurt niet elke dag en is natuurlijk heel leuk om mee te maken. We begonnen natuurlijk bij het bruidspaar thuis. Beide waren op een apart adres. Dit gebeurt nog steeds regelmatig en dan is het natuurlijk handig om met 2 fotografen te werken. Dus Peter ging naar de bruidegom voor het aankleed moment en ik op weg naar de bruid. Gelukkig was het maar één huis verder dus dat is heel prettig voor ons. Het was schitterend weer, bewolkt met zon en rond de 20 graden. Ideaal weer om te trouwen, niet te warm en niet te koud.

Het aankleden en de foto’s die daarbij gemaakt werden, ging heel voorspoedig en al snel kon het bruidspaar elkaar voor het eerst zien. Dit is altijd een emotioneel stukje in de dag. Het eerste moment waarop je elkaar ziet, je weet niet hoe de ander eruitziet. Je bent zenuwachtig en meestal is er niet zo best geslapen. Regelmatig worden er dan wat tranen weggepinkt en niet alleen van het bruidspaar dat kan ik je wel zeggen. Na dit allemaal vastgelegd te hebben gingen we op weg naar het kasteel.

Bij het kasteel is een apart restaurant en daar werd iedereen verzamelt totdat het bruidspaar in een prachtige paarse Buick klassieke auto aan komt rijden. Omdat we wat vroeger waren dan gepland ging we met het bruidspaar alvast een korte fotoshoot doen. Dit was maar goed ook want de ceremonie had een goede uitloop en er was niet veel tijd meer over achteraf want dat moest in een half uurtje gebeuren en dat is veel te weinig voor een goede foto shoot. Doordat we van tevoren ook nog wat hadden kunnen doen zijn er toch wel voldoende foto’s van het bruidspaar gemaakt.

Toen was het grote moment daar en het kasteel ging open en de gasten mochten naar binnen toe. Het bruidspaar werd in een aparte kamer opgevangen en klaar gemaakt voor de grote entree. Zelf stond ik voorin klaar om het bruidspaar bij binnenkomst te fotograferen en Peter was bij het bruidspaar en zou alles van achteren vastleggen. Eerst kwam de bruidegom inlopen op muziek en nadat hij op zijn plek stond kwam de bruid binnen.

Er werd een mooie ceremonie gehouden met veel plezier want het stel was bekend bij het personeel vanwege hun regelmatige bezoeken aan het kasteel en restaurant. De bruidegom en bruid hadden een eigen inbreng in de ceremonie en de bruid heeft een mooi lied gezongen waarbij ze haar liefde voor de bruidegom uitte. Heel mooi en ontroerend. Na afloop een mooie uitloop en foto’s voor het kasteel met familie en bruidspaar.

Het leuke is dat erna een fotosessie was met een korte rondleiding door het kasteel. Waarbij het bruidspaar ook achter de afzetting mocht komen wat natuurlijk hele mooie foto’s opleverende die je normaal niet ziet.

Daarna weer op naar de receptie en diner waarbij de taart aansnijden natuurlijk werd gefotografeerd en de felicitaties en cadeaus. Toen even een korte pauze met thee en wat lekkers voor onszelf en erna met onze witte lijst langs de gasten voor een mooie herinnering aan het bruidspaar. Zo is iedereen weer mooi vastgelegd.

Het was al met al een mooie dag met duizenden foto’s die nu uitgezocht gaan worden waarna het bruidspaar hun keuze kan maken en daaruit komt dan weer een fotoalbum.

Het was wederom weer geweldig om te doen.

Fijne fotogroetjes,
Peter en Sylvia.

0001 Raziels Fotografie SDJ 5577 2

0001 Raziels Fotografie PDJ 4825

 

0001 Raziels Fotografie PDJ 9723

0001 Raziels Fotografie SDJ 5466

0001 Raziels Fotografie PDJ 4211