Raziëls.nl
Fotograaf in Lelystad

Blog: Baby fotoshoot - Contact met de baby

Was is nu belangrijk tijdens een newborn shoot vraagt men wel eens. Natuurlijk is heel veel belangrijk maar vandaag wil ik het hebben over het contact met de baby.

Zodra de ouders binnen zijn is het belangrijk dat de baby zich prettig voelt. Daarom begin ik altijd om eerst de ouders op hun gemak te stellen met een kopje thee. Daarna even kletsen met de baby en dan ga ik met de baby,

wanneer het rustig is, naar de plaats toe om te fotograferen. Allereerst doe ik dat in de kleertjes die de baby aan heeft. Ondertussen babbel ik volop met de kleine en laat ik het rustig wennen aan de omgeving, mijn stem en mijn handen. Zo blijft de baby rustig. Als ik merk dat het kindje ontspant neem ik mijn foto toestel op en maak ik al pratend de eerste foto’s. Daarbij blijf ik rustig, kalm, ontspannen en gedempt praten. Als het kindje dan eenmaal helemaal rustig is en de eerste foto’s zijn gemaakt dan vraag ik aan de ouders om het uit te kleden op de luier na. Daarna baken ik het kindje heel rustig terwijl ik praat in. Aan mijn assistent vraag ik ondertussen de volgende setting naar mijn inzicht klaar te zetten. Als ik dan klaar ben dan kan de baby in de volgende setting. Heel belangrijk is om rustig en ontspannen te blijven en te praten met het kindje.

Op te letten, wat geeft het kindje aan? Is het gespannen? Wilt het wat wiegende aandacht of ligt het niet helemaal goed. Alles draait om de beleving van het kindje en daarna pas of er een leuke foto uit komt of niet. Als je het kindje voorop stelt dan lukt het vaak prima. Volg de baby en de het ritme dat het aangeeft en je hebt een hele leuke fotoshoot.

Baby fotoshoot Raziels Fotografie

Baby fotoshoot Raziels Fotografie

Baby fotoshoot Raziels Fotograaf

Baby fotoshoot Raziels Fotograaf Lelystad

 

Fotograaf: Sylvia de Jong

Auteur: Sylvia de Jong.