Raziëls.nl
Fotograaf in Lelystad

Waarom kies je voor een ervaren bruiloft fotograaf?

Foto’s maken kan tegenwoordig iedereen. De mobiele telefoons en camera’s zijn overal verkrijgbaar en erg goed. Veel gaat automatisch en je krijgt fantastische kiekjes van alles wat je beleeft in je leven. Dus waarom dan toch een fotograaf? Iedere vriend, vriendin of familielid kan toch foto’s maken. Lekker goedkoop en wel zo bekend, toch?

0001 Raziels Fotografie PDJ 0553

Je zou bijna denken dat ons fotograaf beroep dan nu niet meer nodig is. Helaas blijkt het anders. We krijgen vaak terug van mensen: Ik wilde dat ik toch maar een echte fotograaf had ingehuurd die ervaring heeft met bruiloften of ik wilde mijn oom, tante, vriend, vriendin niet voor het hoofd stoten maar de foto’s die zijn gemaakt zijn echt slecht. Wat heb ik een spijt dat ik niet gekozen heb voor een shoot en om de ceremonie door jullie vast te leggen. Met de foto’s die ik nu heb kan ik geen album maken, onze gezichten zijn gewoon niet scherp en ga zo maar door.

0001 Raziels Fotografie PDJ 9458 2

Naast het feit dat je een goede camera hebt komt er nog meer bij kijken. Er zit veel inzicht bij en ook wetenschappelijke feiten. Waar staat de zon? Hoe valt het licht? Welke scherpte diepte heb ik nodig om alles scherp te krijgen? Wanneer wil ik iets uit focus en een bepaald voorwerp in focus? Hoe krijg ik beide stellen scherp? Hoe fotografeer ik macro? Hoe stel ik alles af bij een gemengd koppel? Wat als de een in het zwart gekleed is en de ander heel wit, hoe doe ik dan de kleurbalans en de focus? Wat als er een felle zon is hoe krijg ik dan de ogen scherp? Hoe kan ik silhouet schieten. Welke speelse effecten kan ik toevoegen aan een foto? Welke houding laat ik iemand aannemen? Hoe leg je mooie momenten vast? Hoe komt iemand op zijn best eruit op de foto?  Allemaal vragen die ervaring nodig hebben op dit gebied. Laten we eerlijk zijn een gewone fotoshoot doe je even over, vergis je niet dit vraagt ook veel kennis en kunde, een bruiloft dat is toch andere koek die is er maar één keer.

1F79D380 0024 453C 813B 3420403573B5 1 105 c

Mijn advies is dus huur een ervaren bruiloft fotograaf in, die weet welke opstellingen er nodig zijn voor leuke foto’s, kent zijn instellingen en kan spelen met licht. Daarbij is het wel zo fijn als de fotograaf weet wat hij doet en je makkelijk door de dag heen praat. Hij/Zij doet dit niet voor de eerste keer en heeft vaak vele bruiloften meegemaakt. Deze ervaring is van grote waarde op een drukke en vaak stressvolle dag.

Heb je een klein budget zorg dan dat je de ceremonie en fotoshoot door een ervaren bruiloft fotograaf laat doen en de rest door iemand met een camera. Zo heb je de belangrijkste feiten van de dag goed vastgelegd. Daarbij werken de meeste fotografen met 2 camera’s en meerdere lenzen, hebben extra accu’s bij zich en zijn voorbereidt op diverse uitdagingen.

EA48D870 BA9C 4E3E A2BD F6E71A1B2F88 1 105 c

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Raziëls fotografie. We helpen je graag en kunnen ook je vragen beantwoorden over de beste planning met de fotografie.

Veel succes met het plannen van je bruiloft.

Vriendelijke groet,
Peter en Sylvia de Jong