Raziëls.nl
Fotograaf in Lelystad

Wat doe jij? Wel of geen fotoboek?

De bruiloft is achter de rug en de foto’s zijn digitaal opgeleverd. De vraag is nu, zal ik wel of geen fotoboek laten maken?

Wat wij dikwijls merken is dat er maar een enkele keer daadwerkelijk door het getrouwde stel zelf een boek wordt gemaakt. Meestal is alles achter de rug de foto’s zijn mooi en alles beland in de computer en klaar is “Clara”.

Het voornemen is: Ja, als ik het rustig heb dan ga ik een fotoboek maken.

Vaak komt het er niet van. Je vindt er gewoon de tijd niet voor. Het is altijd druk en er is een hoop te doen. Kinderen zijn ziek of onderweg. Drukte op het werk, druk, druk, druk! Geen tijd voor dat mooie fotoboek dat je jezelf hebt beloofd.Fotoboek ontworpen door Raziëls

Mocht je dan eindelijk tijd hebben om toch een boek te maken, als het er dan ooit van komt, hoe sorteer je dan de foto’s. Het zijn er nogal niet wat. Wat kies je wel en wat niet. Want bijna alle foto’s zijn mooi en hebben emotie en het is gewoon zo moeilijk om te kiezen, waar begin je en hoe maakt je het? Je moet er echt aanleg voor hebben om er iets moois van te maken en niet iedereen is even creatief.  

De oplossing is het gewoon uit handen te geven aan de fotograaf en zijn/haar team.

Zij weten precies welke foto’s er in een mooi album komen. Ze overleggen de kleur, de kaft en de foto’s die je op de buitenkant van je fotoboek wilt zien. Daarna gaan ze aan het werk om uit al je mooie foto’s 40 a 50 foto’s (of meer naar keuze) te kiezen en een mooi overzichtsalbum te maken. Juist doordat er voor hen geen persoonlijke emotie kleeft aan de foto’s kan er meer op inzicht worden gekozen. Uiteraard heb je dan zelf het digitale exemplaar na afloop om goed te keuren. Na goedkeuring wordt het album pas besteld dus dat is fijn om te weten.

Zo heb je een mooi album en kost het je weinig tijd. Je hebt het op papier dat niet vergaat en je kan het overal mee naar toenemen. Het is echt iets tastbaars en moois om even naar te kijken op elk moment van de dag wanneer je wilt.

Leuke herinneringen om samen met je (klein)kinderen doorheen te bladeren. Die vinden dat geweldig om te zien.

Een fotoboek zelf maken is iets wat weinig gebeurd en best meer tijd en moeite kost dan je denk. Wellicht de overweging waard om er toch maar één te laten maken. Je kan kiezen uit verschillende formaat boeken en dat maakt het leuk. In overleg komt er wat moois tot stand waar je nog jarenlang van kan genieten.

Ga jij voor het mooie fotoboek vol herinneringen aan je mooiste dag?

Hier vind je onze fotoboeken.

Fijne herinneringen!
Peter en Sylvia de Jong