Algemene Richtlijnen Fotografie

Algemene richtlijnen bij (bruiloft) fotografie

Een fotoshoot of bruidoft is altijd leuk en gezellig. Om zeker te weten dat alles tot in de puntjes is geregeld hebben we wat richtlijnen opgesteld om alles prima te laten verlopen.

 1. Vooraf aan elke bruiloft is er telefonisch of persoonlijk contact geweest met het aanstaande bruidspaar door Peter of Sylvia.
 2. Diverse punten worden opgeschreven en overlegd.
 3. Het aanstaande bruidspaar krijgt daar een bevestiging van.
 4. Er wordt vooraf aan de bruiloft een draaiboek voor de fotograaf aangeleverd met de tijden en locaties (adressen) door het aanstaande bruidspaar
 5. Er wordt n.a.v. de afspraken een offerte gemaakt en een factuur voor 40% aanbetaling voor de vastlegging van de datum.
 6. De maand voor de bruiloft wordt de factuur naar het aanstaande bruidspaar gestuurd. Deze dient twee weken week voor de bruiloft te zijn betaald (tenzij anders afgesproken, zie offerte).
 7. Als er op de locatie voor eten voor ons gezorgd wordt, stellen wij dat op prijs. (Dieet wensen Sylvia in overleg).
 8. De fotografen zullen toepasselijk gekleed op de bruiloft verschijnen.
 9. Een separate ruimte op de locatie waar de apparatuur veilig kan worden neergezet en de fotografen zich even kunnen terugtrekken wordt zeer op prijs gesteld.
 10. Opleveren van de (digitale) foto’s en/of trouwalbum :
 • Een enkele foto zal de volgende werkdag worden aangeboden ter promotie. Dit is de keuze van de fotograaf.
 • Binnen 14 dagen worden 10 van de mooiste foto's opgeleverd.
 • Na de bruiloft zullen de foto’s binnen 3 weken worden aangeboden in een ruwe vorm via een niet publieke website aan het bruidspaar om te kiezen welke foto's worden nabewerkt.
 • Het afgesproken totaal aantal foto’s wordt binnen 8 weken na de keuze aangeleverd.
 • De gekozen foto’s worden minimaal bewerkt op kleur, lichtbalans en compositie maar ook met speciale effecten afhankelijk van het gekozen pakket.
 1. Het kopierecht op de foto’s blijft eigendom van de fotograaf. Ze mogen niet verspreid en/of bewerkt worden door derden zonder expliciete schriftelijke toestemming.
 2. Jullie kunnen ook alle gelukte foto's krijgen tegen een meerprijs, vraag ons een prijs opgave.
 3. Bij annulering met een grondige reden (binnen 30 dagen voor de datum) wordt de betaalde som gereserveerd voor een nieuw af te spreken datum binnen één jaar.
 4. Raziëls heeft het recht om de foto’s welke gemaakt zijn te gebruiken voor promotie. Dit kan zijn: Plaatsing op website, blog, social media en/of drukwerk en inzending voor fotowedstrijden. Wil je dit liever niet, geef dit dan aan voor of tijdens de fotosessie.
 5. Dit alles zijn richtlijnen en er kan in onderling overleg van worden af geweken.

Trouwfotografie?

Heb je zelf trouwplannen of weet je iemand die trouwplannen heeft?

Lees HIER onze mogelijkheden