Blog

Trouwen in kasteel Cannenburch, je ziet het niet elke dag!

Wij hadden wij de eer om een bruidspaar te fotograferen dat ging trouwen in het kasteel Cannenburgh. Dit gebeurt niet elke dag en is natuurlijk heel leuk om mee te maken. We begonnen natuurlijk bij het bruidspaar thuis. Beide waren op een apart adres. Dit gebeurt nog steeds regelmatig en dan is het natuurlijk handig om met 2 fotografen te werken. Dus Peter ging naar de bruidegom voor het aankleed moment en ik op weg naar de bruid. Gelukkig was het maar één huis verder dus dat is heel prettig voor ons. Het was schitterend weer, bewolkt met zon en rond de 20 graden. Ideaal weer om te trouwen, niet te warm en niet te koud.

Lees meer...

Klein en groot, het kan!

Een poosje terug werd ik gebeld of we ook een kleine bruiloft fotograferen. Het zou gaan om een kleine 1,5 uur en veel fotografen doen dat niet. Nu vinden wij het helemaal niet erg om dat te doen zeker als het in Flevoland is willen wij natuurlijk wel voor kleine bruiloften komen. We spraken met elkaar een prijs af en alles was rond.

Op de dag zelf was ik ruim van tevoren aanwezig. Het bruidspaar kwam aan en ik dook er gelijk in met de fotografie. Ze waren

Lees meer...

Trouwshoot op een Boerderij

Als fotograaf in Lelystad kom je niet zo vaak op een boerderij maar deze keer was dat wel het geval, lees verder!

Tot nu toe hebben we vrijwel geen regen gehad gedurende fotoshoot’s op een bruiloft. Soms wel wat spetters regen maar over het algemeen was het droog. Echter op een geplande bruiloft bleek al een week van tevoren regen doorgegeven te zijn en we zaten dus wel met een locatie. Voor een shoot in de buitenlucht zijn er in Lelystad vele mogelijkheden maar binnen? Het moest

Lees meer...

Fotograaf op het Trouwschip Bounty in Lelystadhaven

De eerste bruiloft van dit jaar in maart was op een koude grijze dag. Met mijn thermo ondergoed aan was ik voorbereid tegen de koude dag op het Trouwschip de Bounty.
De bruiloft zou bovenop het dek buiten plaatsvinden het was dus geen overbodige luxe. De gasten waren allemaal op afstand van elkaar opgesteld op de kade naast het schip en hadden allemaal een stoel een een deken om zich te beschermen tegen de kou. Het was gelukkig droog en vol spanning werd er uitgekeken naar het bruidspaar.

Lees meer...

Waar moet ik aan denken bij het kiezen van een fotograaf?

Punten om over na te denken:

  • Ken ik een fotograaf in de buurt waar ik woon?
  • Voordeel: De fotograaf kent de omgeving en weet de plekken te vinden om mooie foto’s te kunnen maken.
  • Nadeel: Je moet dan wel trouwen ergens in de omgeving waar je woont, het zou zomaar kunnen dat je ergens anders een mooie trouwlocatie hebt gevonden.
Lees meer...

Blog: Warmte, Corona maatregelen, geen probleem!

Op een hele warme dag met 30 graden gingen we op pad voor een bruiloft in de Corona tijd. De voorspellingen waren 30 graden dus op pad met voldoende hydratie en voeding. Omdat er overal nog strenge eisen waren t.o.v. de Corona moest er zorgvuldig worden gepland. Met het bruidspaar was afgesproken om te beginnen met de eerste ontmoeting bij de bruid thuis. De ouders van de bruid hadden de tuin

Lees meer...

Blog: Bruiloft Carla en Harrie in Den Haag

Het was redelijk vroeg in de ochtend toen ik vertrok de lucht was grijs en dreigend maar volgens de voorspelling zou het een redelijke dag worden. De agenda was goed gepland en er was extra tijd voor laden. Elektrisch rijden is super maar met de route die

Lees meer...

Blog: Twee fotografen in het gips bij Kasteel Hooge Vuursche

Het zal je als bruidspaar maar gebeuren dat twee verschillende trouwfotografen hebben afgezegd omdat ze in het gips terecht zijn gekomen Dat gebeurde dit bruidspaar helaas. De eerste fotograaf had afgezegd vanwege een gebroken been, de tweede vanwege een flink verschuikte pols die in het gips moest. Gelukkig hebben veel fotografen een onderling vangnet om het van elkaar te kunnen overnemen en dat was nu ook het geval dus de bruiloft werd volgens afspraak keurig gefotografeerd door fotograaf Peter.

Lees meer...

Blog: Bruiloft van Rinald en Inge bij de Jungle en het Gemeentehuis Almere

Het was redelijk vroeg in de ochtend toen ik vertrok de lucht was grijs en dreigend maar volgens de voorspelling

zou het een redelijke dag worden. De agenda was goed gepland en er was extra tijd voor laden. Elektrisch rijden is super maar met de tocht die gepland stond was het toch wel handig wat extra tijd in plannen voor opladen. Wat even een rust moment geeft en eigenlijk helemaal niet erg is.

Lees meer...

Blog: Trouwschip Bounty - Mariska en Stefan

Blog Trouwerij op Trouwschip Bounty.

Vandaag is het zover, de zon wordt voorspeld en het is droog. Op weg naar Bataviahaven waar Trouwschip Bounty op mij wacht. Aan boord wordt ik verwelkomd door Alex van Klaveren, de schipper en eigenaar van het schip. Na al mijn spullen omgehangen te hebben, we willen niet dat de apparatuur in het water valt, ga ik op verkenning uit.

Lees meer...

Blog: Trouwerij van Anouk en Denis Gemeentehuis Leiden

De dag begon met veel regen en een donkere lucht. Ach wat jammer, dat wordt waarschijnlijk naar alternatieven zoeken. Gelukkig bleek na een blik op de Buienradar dat het rond de start tijd van de ceremonie de wolken weer optrokken. Wat een geluk! Vol goede moed stapten we in de auto naar Leiden. Daar de auto in de garage gezet en op weg naar het Stadhuis in een voor ons vreemde stad. Net toen we de routeplanner

Lees meer...

Blog: Trouwfotograaf Klooster Bethlehem Haren (Oss)

Trouwerij van Sanne en Marco

Het zit er weer op, wat gaat zo’n dag toch snel voorbij. Het bruidspaar leeft er al een jaar naartoe. Alles wordt goed gepland en er waren zelfs twee ceremoniemeesters.
Bij deze bruiloft waren we de avond voor de bruiloft al aanwezig. Lekker met onze caravan achter op het terrein waar de volgende ochtend in alle vroegte de dag gepland staat.

Lees meer...

Blog Fotoshoot voor Gala feest de Rietlanden

De vriendin van onze jongste zoon had een gala van school en hij vroeg of wij een shoot met het groepje vrienden wilde doen. Dat leek ons heel leuk natuurlijk, zo vaak wordt het ons ook weer niet gevraagd door onze kinderen. Op de dag zelf was iedereen op zijn best gekleed en de locatie van de shoot was in een zonnig parkje in Lelystad. Na de shoot in het parkje zijn er ook gelijk nog een aantal portret foto's gemaakt in onze studio.

Lees meer...

Blog Bruiloft Elizabeth en Christian in De Balk in Zuidhorn

De trouwerij van Elisabeth en Christian was in het zalencentrum De Balk in Zuidhorn. Een hele leuke locatie maar met een trouwzaal die aan de donkere kant was maar met onze flits apparatuur, een hoge standaard en paraplu hebben we leuke foto's kunnen maken. Later hebben we buiten het zalencentrum foto's gemaakt van het pasgetrouwde stel.

Lees meer...

Blog Fotograaf bij Elfia

Dit jaar zijn we weer eens een keer naar Elfia Haarzuilen geweest. Het beloofde mooi weer te worden, in elk geval droog, dus dat is altijd prettig als je mooi foto’s wilt maken.

Lees meer...

Blog: Babyshoot

Onze eerste echte babyshoot. We fotograferen al meer dan 10 en Peter al 20 jaar allerlei evenementen en bruiloften maar nadat we een cursus babyfotografie hadden gedaan prikkelde het toch om er wat mee te doen. Op een bruiloft hebben we de zwangere bruid een babyshoot aangeboden in ruil voor het gebruiken van wat foto’s voor onze promotie op bijvoorbeeld deze website. Dit vond ze heel leuk en een aantal weken na de geboorte van het kindje zijn we naar hen toe gegaan voor de foto’s. We hadden aardig wat mee te nemen voor het geval het er niet zou zijn. Kleedjes, mandje, kussens, handdoeken om op te vullen, wikkeldoeken enz.

Lees meer...

Raziëls op Facebook